2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Slepičí polévka s noky

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1 ks
kari špetka
Zobrazit všechny ingredience

Nočky

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
krupice 80-100 g
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)


Slepičí polévka je vydatná a posilující, podávala se ženám po porodu a marodům :-), ale i když jsme zdraví, je výborná.



Postup
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Když je slepice poloměkká, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a dovaříme doměkka. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do vývaru. Do vroucí polévky zaváříme nočky, povaříme 5 minut a okořeníme špetkou kari a nasekanou pažitkou.


 


RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Výborné kuličky

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...