20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Slepičí polévka s noky

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1 ks
kari špetka
Zobrazit všechny ingredience

Nočky

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
krupice 80-100 g
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)


Slepičí polévka je vydatná a posilující, podávala se ženám po porodu a marodům :-), ale i když jsme zdraví, je výborná.



Postup
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Když je slepice poloměkká, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a dovaříme doměkka. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do vývaru. Do vroucí polévky zaváříme nočky, povaříme 5 minut a okořeníme špetkou kari a nasekanou pažitkou.


 


RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...